Асоциацията за минни проблеми и решения в Турция започва подготовка за

...
Асоциацията за минни проблеми и решения в Турция започва подготовка за
Коментари Харесай

Турска НПО ще произвежда хартия от камъни с годност до 200 години

Асоциацията за минни проблеми и решения в Турция започва подготовка за произвеждане на хартия от камъни, съобщи БГНЕС, цитирайки в. „ Сабах “.

„ Ние ще произвеждаме хартия, като вземаме отпадъчен камък от неактивни кариери и го смесваме с малко количество пластмасова суровина и смола “, споделя Ясемин Бал, заместник-председател на Асоциацията и специалист по минно дело, представена от турския финансов всекидневник Dünya. 

Бал показва, че от организацията имат намерение да създават тип дълготрайна хартия, която да се употребява за пакетиране. „ Тя ще има дълъг живот - от 100 до 200 години “, показва тя.

Асоциацията за минни проблеми и решения желае да сътвори заводи в три разнообразни града с план на обща стойност 450 милиона евро, финансиран от Европейския съюз. Предвидено е те да бъдат ситуирани в Истанбул, Афьон в централната западна част на страната и в южната провинция Мерсин, като ще работят с три разнообразни технологии. Производството би трябвало да стартира на 29 октомври 2023 година

Бал изясни, че по първата технология ще се работи въз основата на старите, изоставени кариери за мрамор към Афьон в централния Егейски район. Втората технология ще създава каменна хартия въз основата на смола от 100% органични краткотрайни опаковки. Третата технология е пригодена за с антибактериални свойства, като тази, употребена в книжки за оцветяване. Тази хартия ще се разгражда в границите на две години.

Бал разяснява още, че при настоящето обичайно произвеждане на хартия се употребяват несъразмерни количества питейна вода, до момента в който новият план изключва водата и дървесината като първични материали за произвеждане.

Асоциацията за минни проблеми и решения в Турция разработва разнообразни планове за ефикасно изследване на подземните запаси с научни способи, както и за наново въвеждане на минни боклуци в стопанската система.

 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР